Under soliga helgdagar, eller som idag på min födelsedag känns det extra lyxigt med dessert-lika men hälsosamma frukostar som
Äppelpajfat och
bananasplit med chokladgranola till frukost
Banana split fat
Skala, halvera och dela
1 banan
bananen på längden. Fördela
matlagningsyoghurt
med skopa som glasskulor på fat och strö
1 dl granola (gärna medchokladsmak)
över
Ringla över
1 msk lönnsirap
yoghurtskålar. Toppa med
kokoschips.
Du kan också
smörsteka bananen och ringla över lönnsirap mot slutet av stekningen för extra lyx och en karamellig smak!
*)Gör
chokladgranola blir cirka 2 liter
Blanda
1 liter havregryn
2 dl hela skalade mandlar
2 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
1 tsk havssalt
1 ½ dl kokosfett
1 ½ dl honung
3 msk kakao
2 dl kokoschips
2 dl tärnade, torkade aprikoser
(½ dl kakaonibs)
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. 2.
havregryn, mandlar, pumpakärnor, solrosfrön och salt i en bunke. 3. Smält kokosfett, honung och kakao i en kastrull. 4. Häll det över grynen och blanda. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta cirka 30 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna. 5. Blanda med kokos, aprikoser och kakaonibs. Förvara i en burk med tättslutande lock.
1 msk kakaonibs
1/2 dl rostade kokoschips
På 5 minuter kan du också enkelt göra vad som smakar som
äppelpaj men är både
socker-, gluten- och
mjölkfri.
Sätt ugnen på 225 grader och tärna
1 äpple
lägg i ugnsfastform och stek i i ugnen ett par minuter. Krydda med kanel.
Värm en kastrull med
1 tsk kokosolja
Häll i
1 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
1 msk mandelflarn.
Ringla över lite
agavesirap/honung
och krydda med
kanel och ngefära
Rör om tills allt fått en gyllenbrun färg.
Fyll sedan allt i ett fat och avnjut med antingen en klick turkisk yoghurt eller ev med mandelmjölk över.; supergott!