Ny variant av en riktig midsommarklassiker:
Nyttigare variant av Västerbottenostpaj 2 port 30 min
Sätt ugnen på 200°. Rör samman
5 ägg
1 krm salt
1 dl vispgrädde
1 krm salt
1 dl vispgrädde
1 tsk nymalen svartpeppar
Häll smeten i en smord ugnsfast form. Grädda omeletten i ugnen i 15 min tills smeten precis börjat stelna. Rör under tiden ihop
150 g riven västerbottenost
2 dl grädde
2 ägg
Ta ur ugnen och bred ostsmeten jämt över hela ytan. Sätt tillbaks i ugnen. Låt omeletten bli fast och lite gyllene. Skiva
1/2 rödlök
tunt och blanda samman
1 1/2 dl gräddfil
1 brk stenbitsrom
dill och gräslök
Lägg på löken jämnt och klicka romkrämen i mitten av pajen
Servera med en gång, gärna med sallad till.
Glad midsommar!