Sätt ugnen på 200°. Vispa
4 äggvitor
till hårt skum. Blanda i
½ dl råsocker eller honung
Vänd så även ned
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl fiberhusk
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda 15 min mitt i ugnen i 175 grader. Ta ut kakan och vänd över den på ett bakplåtspapper. Dra loss pappret från kakan försiktigt, lossnar inte pappret kan du pensla med kallvatten på pappret så går det lättare. Låt kakan svalna helt.
Skär
250 g skalad rabarber
i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med
1 1/4 dl kokossocker
Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Vispa i
1/2 msk majsstärkelse
och koka i 5 minuter.
Ta från värmen och vispa ner
1 ägg
Sjud krämen ca 2 minuter, eller tills den tjocknar, under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt
25 g rumsvarmt smör
Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar