fredag 22 juni 2018

Kolagömma med rabarber

Ännu ett himmelskt rabarber-recept där du ska ha kolasås, som du antingen blandar ihop själv eller gör av kondenserad mjölk
Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut
mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl

Rabarber(/hallon) o kolasmulmuffins 12 formar
Sätt ugnen på 200° och blanda
150 g rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
3 dl glutenfria havregryn
(1 msk grädde)
till en smuldeg och tryck ut i bullformar. Förgrädda 5-6 min i 175°. Blanda egen kolasås med
1½ dl grädde
0,75 dl råsocker
0,75 dl ljus sirap
i tjockbottnad kastrull och låt sjuda 10-12 min. alt. Koka
1 oöpnnad burk kondenserad mjölk
i en kastrull täckt med vatten 1 1/2 timme. Klicka en sked
i vardera formen och därovan kolasåsen. Grädda formartna igen 6-7 min och servera antingen som muffins eller med vaniljglass.

Inga kommentarer: