Hummus 5 dl
gjorde jag genom att finhacka
1 vitlöksklyfta
La dem med
1 burk kikärter (à 400 g)
vars spad jag alltså sparade till senare.
1/2 chilifrukt
1/2 tsk spiskummin
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
1 msk tahini (sesampaste)
i en skål och mixade till en jämn smet.
salt och peppar
Tack vare aquafaba blir de både veganska och allergivänliga! 1 ägg=3 msk kikärtsspad.
Använd dig av ett vanligt marängrecept men byt ut ägget mot aquafaba. Använd helst väldiskad glas- eller metallskål, eftersyn fettet i plastbunkar förstör
marängsmeten. Dessutom gör:
Smarrig mousse
Häll ner smält choklad i kikärtsspadet och
börja vispa. Efter en stund har du en
ljuvligt krämig och fluffig chokladmousse.
Aguafaba tillför heller varken mättat fett,
kolesterol eller särskilt många kalorier!
Fluffig topping
Som tillbehör till paj, istället för grädde till
bär eller som krämig garnering på muffins –
vispa aquafaba med valfri smaksättning
till en fluffig topping. Tillsätt vaniljpulver,
kanel eller kanske lakritspulver o kanske med några droppar karamellfärg!
Veganska brunchrätter
Du kan också göra pannkakor, våfflor och snabba
bröd äggfria genom att ersätta varje ägg med 3 msk aquafaba.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar