Hacka grovt och rosta
3/4 dl hasselnötter
i en torr stekpanna. Smält
50 g smör
i en kastrull och tillsätt
1/2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk mjöl
1 msk mjölk
Låt koka ihop. Tillsätt nötterna
3/4 dl mandelspån zestat skal av 1/2 ekologisk citron
och låt allt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Sätt ugnen på 250 grader.
4 stora (aroma, ingrid Mari e dyl) äpplen
och skär av ett lock vid stjälkfästet. Ta ut kärnhuset med ett kuljärn så du får en grop i äpplet.
125 g mascarpone
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker alt. 1/3 tsk äkta vaniljpulver
(Vispa
11/2 dl vipsgrädde
och vänd ner den i ostsmeten.) Servera äpplena varma med mascarponekräm till. Njut av ännu en fantastiskt god äppeldessert!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar