Traditionell köpt Nutella har visat sig innehålla massor av tillsatser och varken vara ekologisk eller fairtrade/rättvisemärkt så därför är det bra och faktiskt enkelt att göra egen så här
Bild lånad från mittkok.expressen.se |
Hemlagad Nutella
Mixa
220 g hasselnötter (helst ekologiska
till ett kladdigt mjöl.
220 g hasselnötter (helst ekologiska
till ett kladdigt mjöl.
Mixa i
4-5 msk råsocker
3 msk kakao
1 tsk vanilj
40 g kokosolja
Mixa länge så sockret smälter och allt blandas till önskad konsistens.
4-5 msk råsocker
3 msk kakao
1 tsk vanilj
40 g kokosolja
Mixa länge så sockret smälter och allt blandas till önskad konsistens.
Testar ett nytt recept av hemgjord Nutella då det förra ej blev nog krämigt. Här ingår smält 70% chokladkaka
1 kopp hasselnötter
till ett lager och lägg på plått i 175° och rosta I 12 min, tills de blivit bruna och skalet spuckit lite.
Rulla dem i en kökshandduk så att skinnet försvinner och låt svalna helt.
Smält
340 g hackad choklad
i micro eller kastrull och rör om tills det är jämnt smält. Låt svalna. Kör dem i en mixer tills det blir en pasta. Tillsätt
2 tsk rapsolja
3 tsk socker
1 tsk kakao
1/2 tsk vanilj
3/4 tsk salt
och fortsätt tills det fått rätt konsistens.
Hållbart i ca 2 veckor..
Bild lånad preventdisease,
Av din hemgjorda Nutella kan du sedan göra mycket gott, som t ex dessa
Nutellasemifreddo 10 bitar:
Knäck
4 ägg
och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med
1 tsk agavesirap
och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med
1 tsk agavesirap
tills det blir fluffigt. Sist vispar du
5 dl grädde
tills du kan bilda toppar med den. Vänd ihop äggvitor, äggula och grädde i en skål, Ta fram en form med avtagbara kanter c:a 20- 25 cm. Lägg
1 färdig marängbotten
i den och krossa sedan en andra
färdig marängbotten
Värm
400 gram nutella
i micron några sekunder. Ringla ner den över den krossade marängen. Fyll sedan upp formen med ägg-och-grädd-blandningen. Blir någon smet över kan du hälla det i portionsformar och frysa in. Ställ så in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar