Müsli med Saffran och kokoschips (även känd som saffransgranola)
Sätt ugnen på 200°. Blanda
1/2 dl chiafrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
4 dl havregryn
1 dl Kokoschips
1 dl hackade mandlar
1/2 dl linfrö
1/2 dl psylliumfrö
Blanda väl och bred sedan ut blandningen på ett bakplåtspapper i en djup plåt. Rosta i cirka 15 min i 175 . Smält
2 msk kokosolja
tillsättt
1 dl äppeljuice
2 msk honung
1/2 g saffran (1 kuvert)
Värm och ringla över vätskan, sätt in ytterligare 5 min i ugnen. Håll hela tiden koll på müslin och rör om då och då så den inte bränns.
När den svalnat förvara i burk.
Cheesecake i glas med saffran
4 p Krossa eller mixa
10-15 pepparkakor
och blanda med
25 g rumsvarmt smör
Fördela i fyra glas.Blanda
0,5 g mortlad saffran
1 tsk whiskey/cocgnac/vodka/
citronsaft/vatten
Blanda
200 g cream cheese
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
i en bunke så att den släpper färg och smak. Vispa fluffigt med elvisp. Fördela cheesecake i glasen och dekorera efter tycke och smak med t ex
Vispgrädde
Kryddgrönt
frysta Lingon rullade i socker.
Saffranskaka m vaniljfrosting
12 bitar Sätt ugnen på 200° smält
75 g smör
med
1 g mald saffran
och låt det svalna smörj och fodra en form med
kokos
Vispa
3 ägg
3 dl socker
Rör ner
1,5 dl grädde
Blanda
2 dl mandelmjöl
11/2 dl psylliumhusk
2 tsk bakpulver
för sig och rör ner tillsammans med smöret. Riv
200 g mandelmassa
Blanda grovt ner den i smeten.Grädda 40-45 min i 175°, känn efter med en sticka att den är
helt torr. Vispa ihop
200 g Färskost
50 g rumsvarmt smör
tills det är en slät massa. Sikta i
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
tills det är en krämig Frosting. Bred ut den över kakan (som är lika god utan vaniljfrosting).
Och så en nyttiga marsipangrisar ca 10 små med inspiration från healthy lifestyle/instagram
Det blev ingen skönhet; ät inte direkt är ngn skicklig grisskulptör:
1,5 dl mandelmjöl
2 dadlar (eller 2 msk honung)
1 msk kokosolja
Mixa till en smidig deg. Forma marsipangrisar och doppa i smält (tempererad ) 70% choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar