söndag 12 januari 2020

Amaretto Tiramisu Semifreddo

Eftersom jag visste att vi båda älskar glass, kaffe,tiramisu och amaretto tänkte jag göra en kombination till dessert i och med att jag också hade savioardikex och så mycket ägg och grädde. Det blev riktigt lyckat efter hummern!

Amaretto Tiramisu Semifreddo
Jag började med amarettosemifreddon (en annan version än tidigare) som behövde frysas i 3-4 timmar. Delade
4 ägg 
och vispade vitorna hårt med
2 msk socker 
i en bunke till ett styvt skum och
gulorna
2 msk socker
i en annan till en ljusgul, pösig smet. Vispade så
2 dl vispgrädde 
i ytterligare en bunke fluffig, och blandade ihop med
2 dl turkisk yogurt 
Rörde ihop allt och rörde också ned
2 msk  Amaretto
malda kaffebönor 
t frysa i minst 3-4 h (semifreddo betyder ju ordagrant halvfryst]
Tog ut den en halvtimme innan servering så den skulle bli lagom mjuk. La så
6 savioardikex
i en form med 
2 msk amaretto 
1/2 kaffe
så att kexens ena halva täcks  får dra åt sig. Vände på semifreddo-formen så att den fick ligga ovanpå kexe och dekorerade 
1 näve små maränger
Chokladfingrar
Men det var egentligen inte alla nödvändigt med allt det goda. Rekommenderas!

Inga kommentarer: