måndag 6 januari 2020

Trettondags-hummer gratinerad i Västerbottenost o AmarettoTiramisuSemifreddo


Årets nyårsfirande blev en knytis, dit jag bidrog med Jansson och sill så hummern fick bli på trettondagsafton istället. Fantastiskt gott med västerbottenost!
Västerbottenost gratinerad hummer 2 port
Sätt ugnen på 250C. Dela
1 hummer
försiktig i mitten och gröp ur köttet.Finhacka
1 msk persilja
1 st liten chilifrukt
Blanda persilja, chili
1 tsk panko (surdegsströbröd)
ihop med hummerköttet o tillsätt
2 msk vispgrädde
Smaka av med
salt
Lägg tillbaka blandningen i skalet och strö på
50 g västerbottenost
Tillaga i 5-7 minuter i 225C ugnen tills osten har fått färg

Till dessert gjorde jag semifreddo med kaffe och amaretto som jag la på savioardikex som fått suga åt sig kaffe och amaretto. (Recept här) Så gott!

Inga kommentarer: