För en Amaretto-älskare som mig är det helt naturligt att genast kasta sig över de flesta recept som innehåller den fantastiska Mandellikören.
![]() |
Lavendelskorpor med Amaretto både luktar och smakar himmelskt |
ca 50 stycken
200 gram hackade sötmandel
100 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
1/2 dl Lavendelsocker*)
1/2 dl Lavendelsocker*)
2 msk Amaretto åtminstone
3 äggnästan
4 dl mandelmjöl 2 dl pyssliumhusks
drygt 1 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor
![]() |
eftersom mandeln ska skållas är det bra att ta lite extra |
Knåda degen ordentligt så att allt blandas väl och forma 3-4 smala och tillplattade längder på en bakplåt.
![](https://1.bp.blogspot.com/-2FhP37c0upg/TZNNuyD76UI/AAAAAAAAA-U/QlQ5lTOO5UI/s200/biscottil%25C3%25A4ngder.jpg)
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Ta ut skorporna och skär sneda, ca 3 cm breda snittar. Lägg ut skorporna med snittytan uppåt och låt torka i ca 20 minuter, gärna på varmluftsläge, i 75 grader mitt i ugnen.
![](https://1.bp.blogspot.com/-yHI4QBWSUhE/TZNN7Yq-l8I/AAAAAAAAA-Y/9fx6eRGsPE4/s200/lavendelsocker.jpg)
*)Lavendelsocker
3 dl socker/sötningsmedel
1 msk mortlade torkade lavendelblommor
Mortla lavendeln med 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda så ihop med allt socker väl. Häll upp i ren och lufttät burk. Lavendelsockret håller i ca 1 år och smaken börjar avta efter 6 månader. Använd till bakverk, drycker eller som kakdekoration
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar