torsdag 9 augusti 2018

Uppgraderad Sötpotatis med mangold, vitlök, olivolja, valnötter

Uppgraderad Sötpotatis med mangold, vitlök, olivolja, valnötter 
4 portioner 
Sätt ugnen på 200°C. Dela 
3–4 sötpotatisar
på hälften. Smörj in en ugnsfast form med 
olivolja 
och lägg i sötpotatisen på snittytan. Baka i ugn 175° i ca 45 minuter. Rosta 
1 dl valnötter 
i en torr panna på medelhög värme. 
Ångkoka 
1 knippe mangoldblad 
mjuka i 1-2 min. Hacka 
skalade vitlöksklyftor, 
och sautera snabbt över medelhög värme i 
3 msk olivolja 
riv över
färsk ingefära 
Vänd upp mangolden med vitlöken och servera med sötpotatis, rostade valnötter. Jag rev även över
parmigianno 
och serverade med
färsksvängd aioli, surkål och gurkmejapicklad zucchini. Det blev lika gott som min tidigare gjorda antiinflammatoriska sötpotatis- och rotsaksröra !

Inga kommentarer: