Uppgraderad Sötpotatis med mangold, vitlök, olivolja, valnötter
4 portioner
Sätt ugnen på 200°C. Dela
3–4 sötpotatisar
på hälften. Smörj in en ugnsfast form med
olivolja
och lägg i sötpotatisen på snittytan. Baka i ugn 175° i ca 45 minuter. Rosta
1 dl valnötter
i en torr panna på medelhög värme.
Ångkoka
1 knippe mangoldblad
mjuka i 1-2 min. Hacka
2 skalade vitlöksklyftor,
och sautera snabbt över medelhög värme i
3 msk olivolja
riv över
färsk ingefära
Vänd upp mangolden med vitlöken och servera med sötpotatis, rostade valnötter. Jag rev även över
parmigianno
och serverade med
färsksvängd aioli, surkål och gurkmejapicklad zucchini. Det blev lika gott som min tidigare gjorda antiinflammatoriska sötpotatis- och rotsaksröra !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar