lördag 31 mars 2018

Rotsaksröra i ugn med färskostkräm

Också när det är fullt upp med Konstrundan är näringsintaget viktigt, så gjorde en stor laddning av detta att äta i Ateljé Vipan. Den är både god och bra för dig enl alla de hälsoråd jag brukar ge.
Rotsaksröra med färskostkräm 6-8 port
Sätt ugnen på 225 grader. Skala, riv och blanda
500 g sötpotatis  
300 g morot, palsternacka, rödbeta och/eller rotselleri 
400 g potatis  
Stek
2 finhackade gula lökar  
2 finhackade vitlöksklyftor  
2 msk olivolja  
tills det är mjukt i oljan. Blanda med
2 tsk torkad timjan  
1 tsk salt  
½ tsk svartpeppar 
 i en stor bunke. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut blandningen tills den är platt.  Toppa med
gurkmeja 
färskriven ingefära
enl smak. Grädda i ugn i 200 grader cirka 15-20 minuter.

Blanda
300 g naturell färskost  
1 dl hackade färska kryddor , t ex basilika, dill, gräslök e dyl
Servera direkt när rotsakerna kommer ur ugnen

Inga kommentarer: