Rödspätta är gott och enkelt. Särskilt med färska tomater och kryddor. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka3-4 sharlottenlökar och fräs den med2 msk smöri en tjockbottnadkastrull. Tilllsätt3-4 tärnade tomateroch låt koka ihop med1 msk vinägerFinhackad chili efter smak Salt och peppar
Smörj under tiden en ugnssäker form. Salta och peppra
8 dubbla rödspättafileer
och lägg dem i formen
Rör ut lök- och tomatröran(=hemgjord chilisås så du kan också röra ihop 2 msk köpt sådan med)
4 dl créme fraishe
Smaka av med
Saften från
1/2 citron
färska kryddor som dragon, oregano, timjan e dyl efter smak
salt och peppar. Bred blandningen över fisken och stek fisken, lägg hälften av filéerna över tomatblandnibgen som ett hamburgerbröd och stek i mitten av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Servera som mig med
Klyftad muscatpumpa
som fick stå i ugnen samtidigt som fisken och
Skivad zucchini
Stekt länge i tjockbottnad kastrull. Alt med ris, couscous, potatis e dyl tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar