Morotssoppa med ingefära o körvel ca1 liter
Skala och hacka
1 gul lök
fint och skiva
3 stora morötter
Smält lite av
2 msk smör
och lägg
ca 1 msk körvel
I att svettas i den en stund, för att utveckla smaken ordentigt. Tillsätt morötter och lök och låt dem bli lite mjuka i kastrullen. Tillsätt
6 dl grönsaksbuljong
koka tills morötterna är mjuka, ca 10 - 15 min. Mixa med stavmixer till en puré. Smält resten av smöret och rör ned
2 msk mandelmjöl
6 dl grönsaksbuljong
koka tills morötterna är mjuka, ca 10 - 15 min. Mixa med stavmixer till en puré. Smält resten av smöret och rör ned
2 msk mandelmjöl
Späd med
4 dl mjölk
4 dl mjölk
Blanda i purén och koka i ytterligare 10 min. Salta och tillsätt
flingsalt
Riv
flingsalt
Riv
Ca 2 cm skalad färsk ingefära
Strö över
1/2 dl finhackad persilja samt
1 finsntrimlad morot
Låt det koka upp så strimlorna blir lite al dente.
1 finsntrimlad morot
Låt det koka upp så strimlorna blir lite al dente.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar