Rabarberpaj på mandelmjöl blir väldigt gott! Nu hade jag så lite rabarber i frysen att den blev väldigt gles, men ändå... Snart kommer färsk rabarber!
mer rabarber är önskvärt, men det hade jag inte eftersom det är fjolårets infrysta jag använt i receptet |
100 g mandelmjöl
50 g fiberhusk
75 g brynt smör
Häll det brynta smöret (ger en knäckig smak!) över mandelmjölet och rör ihop till en deg och tryck ut i en normal pajform. Grädda i 175 grader 3 minuter.
8-10 rabarberstjälkar
2-3 msk vaniljsocker
ansa och skiva rabarberna skivor och lägg i en skål. Blanda i vaniljsockret Häll allt i pajskalet och gräda i ugnen i c:a 30 minuter, cirka. Täck med folie sista tiden så det inte bränns. Bränt mandelmjöl smakar inte gott.
Enkel vaniljsås
1 äggula
2 dl vispad grädde
2 msk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt tills den ska servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar