Jag köpte just en sådan till syster-yster, som tack för all hjälp med utställningen och nu har jag köpt en själv också. På ICA Maxi finns de för bara 199,- och som första pizza bakade vi en god sån här med serrano-skinka och ädelost. Mums!!!
Till en sådan här Surdegspizza behöver du
200 g siktat dinkelmjöl
1/2 dl surdeg
salt
vatten tillsätts till lagom konstistens
Knåda ihop och kavla ut en pizza
Sätt ugnen på 225 °. Lägg ett bakplåtspapper på plåten som hör till stenen och så degen på. Häll över och pensla in olja över bottnen, som sedan sätts in i ugnen, sänk ugnstemperaturen till 200° och förgrädda bottnen i 7 minuter.
Ta ut plåten och bred på den:
serrano- eller parmaskinka alt. proscuitto läggs på i lagom stora bitar
ädelost och mozarella sprids också på liksom
oregano och basilika
Grädda i 200° i ugnen tills kanterna blivit bruna. Ta ut pizzan och klicka ut
creme fraishe eller gräddfil över
Njut av en krispig pizza som är både nyttigare och godare än köpta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar