tisdag 10 juli 2012

Terriyaki-lax

Nu kommer det tips på ytterligare en rätt från Fredrik Pauluns och Fitness Magazines utmaning Ät Perfekt i 21 Dagar, fast i min version då.
Rårissallad med japanska laxkuber blir då till
Terriyaki-lax med bulgursallad 2 port 

1 1/2 dl bulgur (jag har inget råris och inbillar mig att bulgur är ännu bättre)
3 dl grönsaksbuljong 
Började med att koka bulgur i buljong. Satte ugnen på 225°. Medan bulgur kokade skar jag
300 g laxfilé (skinn- och benfri), i kuber och
teriyakisås hälldes på en tallrik och doppade laxkuberna i den. Strödde så sesamfrön över kuberna
1/2 grön paprika, tärnad
en bit zucchini, tärnad
1/2 liten rödlök, finhackad

Lade allt i en form och satte in i ugnen, som jag sänkte till 200° och lät stå i 15 min. Detta eftersom jag tycker det är godare när paprika, zucchini och lök är varmt än när det är rått. Spolade färdigkokt bulgur i kallt vatten i en sil och blandade sallad med den
8 körsbärstomater, halverade
1/2 röd paprika, tärnad
Jag  hällde så över  

1 1/2 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
örtsalt
Serverade bulgursalladen med de varma laxkuberna och grönsakerna. En sann njutning!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: