Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skär bort bladfästet på
ca 800 g blomkål
Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter med en kniv. Smörj en ugnsfast form med
(Ramslöks)olja
Blanda ihop
½ citrons skal och saft
2 klyftor pressad vitlök
2 krm gurkmeja
3 krm chiliflakes
3-4 msk olivolja
salt och peppar
Blanda runt blomkålsbuketterna i kryddoljan så de blir vackert orangea. Lägg dem i formen och häll över resten av oljan. Tillsätt
några kvistar färsk timjan
och blanda runt. Rostai ugnen i c;a 20-25 min i 200 grader eller tills de fått lite färg men ännu har lite tuggmotstånd. Rosta
½ dl mandlar
i en het, torr stekpanna. Hacka dem grovt och blanda ner med blomkålen. Smaka av med
flingsalt.
Servera varm med fisksås eller något annat proteinrikt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar