Sätt ugnen på 200C Smörj en avlång
form och fodra med
Kokos
Vispa
3 ägg
vitt och fluffigt och vänd ned
2,5 dl råsocker
Bland ned
100 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
blanda ihop
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
Citronzest
Nypa salt
i en separat bunke. Rör försiktigt ned äggblandning i omgångar till en slät
smet. Häll halva smeten i en ny bunke
och blanda i den i
2 msk kakao
(en skvätt mjölk)
så det inte blir för torrt. Häll lite av den vita smeten i botten av din form.
Varva så med chokladsmeten och upprepa tills smeten är slut. Dra änden
av en sked och marmorera försiktigt. Grädda längst ner i ugnen i 175C i c:a
35 – 40 min. Känn med en sticka för att vara säker på att den är klar. Låt svalna innan du vänder den ur formen.
Till 11-kaffet hann tigerkakan inte svalna men smakade ändå underbart! |
Använde också tigerkakan till en fantastisk egen variant på Tigertiramisu med mitt egna försök till Amaretto (recept kommer när jag lyckas än bättre med den). Genom att i botten lägga
1 skiva tigerkaka
och hälla över
Lite kallt kaffe
Lika mycket amaretto
och servera med en skopa
vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar