lördag 4 maj 2019

Ramslöksill och citronsill

Jag använder ramslök i princip allt så givetvis
måste jag testa att göra sill av det med!

Ramslökssill
Finhacka 
2 stora gula lökar 
2 stora röda lökar 
zesta  
Finhacka
1 stort knippe dill 
En massa ramslök
Blanda i
2 lagerblad
Lägg i
1 förpackning 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 
och låt stå över natten

Citronsill 

Koka upp 
1 1/2 dl ättiksprit (12%) 
1 1/4 dl strösocker 
1 1/2 dl vatten 
1 lagerblad 
3 kryddpepparkorn
till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna. Skär 
1 burk inläggningssill (à 420 g) 
i portionsbitar. Riv citronskalet och pressa 
Varva citronskal och sillbitar i en glasburk med lock. Häll på citronjuicen. Sila lagen och slå över så att det täcker. Skruva på locket och låt sillen stå i kylskåpet ett dygn före servering
Nu är äntligen den citronsill jag
tänkte göra till i påsk klar.

Inga kommentarer: