Jag använder ramslök i princip allt så givetvis måste jag testa att göra sill av det med! |
Ramslökssill
Finhacka
2 stora gula lökar
2 stora röda lökar
zesta
Finhacka
1 stort knippe dill
En massa ramslök
Blanda i
2 lagerblad
Lägg i
1 förpackning 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
och låt stå över natten
Citronsill
1 1/2 dl ättiksprit (12%)
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna. Skär
1 burk inläggningssill (à 420 g)
i portionsbitar. Riv citronskalet och pressa
Varva citronskal och sillbitar i en glasburk med lock. Häll på citronjuicen. Sila lagen och slå över så att det täcker. Skruva på locket och låt sillen stå i kylskåpet ett dygn före servering
Nu är äntligen den citronsill jag
tänkte göra till i påsk klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar