onsdag 14 februari 2018

Nyttig autoimmun glass

Nyttiga glassar med recept lånade ut Autoimmun kokbok är dessa:  
Glassi  är inspirerad av indiska yoghurtdrycken mango-lassi (som du hittar recept till längst ned!)  och görs så här: 
Glassi    
Mixa  
1 mogen mango  
delad i kuber med  
2 dl kokosmjölk  
1 pressad ekologisk lime  
under minst 3 minuter. Häll upp i severingsglas och ställ i kyl eller frys i ca 2 h. Ta gärna fram en halvtimme före servering.
Bananglass    
Skiva  
Bananer  
frys skivorna. Lägg i en matberedare och mixa tills konsistensen liknar glass.    
Jag kombinerade dem båda genom att lägga de 
frysta bananskivorna         
i mixern ihop med         
Glassi         
och mixade allt i 3 minuter med kanel innan jag hällde upp på glas, la mynta i och lät vila i frysen i 2 h,. Riktigt gott och lyxig, liksom autoimmun och laktos- och glutenfritt!    En indisk lassi gör du så här:
      Mango lassi  4 glas 
      Skala och skär
2 mogna mango eller fryst mango i tärningar (= 250 g) fryst mango) i mindre bitar. Blanda i
5 dl naturell nild yoghurt
3 dl mjölk
1 tsk malen kardemumma
 ev isbitar
i en mixer och kör tills det blivit en slät drink. Garnera ev
myntablad

Inga kommentarer: