Nyttiga glassar med recept lånade ut Autoimmun kokbok är dessa:
Glassi är inspirerad av indiska yoghurtdrycken mango-lassi (som du hittar recept till längst ned!) och görs så här:
Glassi
Mixa
1 mogen mango
delad i kuber med
2 dl kokosmjölk
1 pressad ekologisk lime
under minst 3 minuter. Häll upp i severingsglas och ställ i kyl eller frys i ca 2 h. Ta gärna fram en halvtimme före servering.
Glassi är inspirerad av indiska yoghurtdrycken mango-lassi (som du hittar recept till längst ned!) och görs så här:
Glassi
Mixa
1 mogen mango
delad i kuber med
2 dl kokosmjölk
1 pressad ekologisk lime
under minst 3 minuter. Häll upp i severingsglas och ställ i kyl eller frys i ca 2 h. Ta gärna fram en halvtimme före servering.
Bananglass
Skiva
Bananer
frys skivorna. Lägg i en matberedare och mixa tills konsistensen liknar glass.
Jag kombinerade dem båda genom att lägga de
frysta bananskivorna
i mixern ihop med
Glassi
och mixade allt i 3 minuter med kanel innan jag hällde upp på glas, la mynta i och lät vila i frysen i 2 h,. Riktigt gott och lyxig, liksom autoimmun och laktos- och glutenfritt! En indisk lassi gör du så här:
Mango lassi 4 glas
Skala och skär
2 mogna mango eller fryst mango i tärningar (= 250 g) fryst mango) i mindre bitar. Blanda i
5 dl naturell nild yoghurt
3 dl mjölk
1 tsk malen kardemumma ev isbitar
i en mixer och kör tills det blivit en slät drink. Garnera ev
myntablad
2 mogna mango eller fryst mango i tärningar (= 250 g) fryst mango) i mindre bitar. Blanda i
5 dl naturell nild yoghurt
3 dl mjölk
1 tsk malen kardemumma ev isbitar
i en mixer och kör tills det blivit en slät drink. Garnera ev
myntablad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar