Kardemumma- och vaniljpanacotta med rabarberkompott och mandelkrisp 4 port
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
0,75 dl råsocker/Stevia
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
(0,75 dl vaniljyoghurt)
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Ställ åt sidan och låt dra i cirka 30 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen. Ta kastrullen från värmen. Rör ner det smälta gelatinet i grädd- och mjölkblandningen.
Pannacottan är god även själv eller med andra tillbehör |
(1 tsk potatismjöl)
1,5 dl råsocker/Stevia
0,5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
0,5 dl vatten
Lägg alla ingredienserna till rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ställ kallt.
2 msk råsocker/Stevia
(1 tsk citronsaft)
50 g hela mandlar
Smält socker /och citronsaft) till mandelkrispet i en stekpanna. När sockret börjar bli ljusbrunt, tillsätt mandeln och rör om. Använder du Stevia istället så får du vänta tills den smält helt och då lägga i grovhackad mandel och röra om, varpå du häller det i en skål. Häll annars genast upp på bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka så mandelkaramellen till ett strössel.
Servera pannacottan med avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp och känn lyckan såväl på tungan som i hjärtat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar