snöskovel i väntan på att få jobba |
årslång sparkförvaring i taket |
Gratängen innan den gratinerades |
Köttfärsgratäng med zucchini 4 port.
1 msk tomatpure
400 g zucchini
400 g nötfärs
1 gul lök
250 g krossade tomater
1 dl vitt vin
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 krm malen muskotnöt
timjan efter smak
olja till formen och att steka i
1 1/2 dl grädde
1 dl riven ost
1 msk tomatpure
400 g zucchini
400 g nötfärs
1 gul lök
250 g krossade tomater
1 dl vitt vin
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 krm malen muskotnöt
timjan efter smak
olja till formen och att steka i
1 1/2 dl grädde
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°. Ansa zucchinin och skär den i skivor. Smörj en ugnssäker form med olja. ”Bränn av” tomatpurén på hög temperatur i en stor stekpanna tills du känner tydlig tomatdoft. Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i olja i pannan med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater, koka upp och krydda med vin, salt, peppar, muskot och smulad timjan. Låt sjuda i 5 minuter. Varva zucchiniskivor och köttfärsblandning i formen. Blanda samman grädde och riven ost och slå blandningen överst i formen. Ställ in gratängen i ugnen och sänk temperaturen till 175°. Grädda gratängen i 25 minuter eller tills zucchinin är mjuk och ytan fått vacker färg.
1 kommentar:
TickTack! :-)
Skicka en kommentar