Till 8 Teägg ska du koka upp
vatten
i en kastrull. Lägg ner
8 ägg
och låt koka i 9-10 minuter. Ta upp äggen och rulla dem under tryck med handflatan mot ett bord eller på diskbänken så att skalet spricker, men försök undvika att bitarna lossnar och faller av helt. Jag la dem i ett tygstycke o rullade dem mot diskbänken. Lägg tillbaka äggen i vattnet. Tillsätt antingen
(1 kanelstång
3 kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 st kanelstång
2 msk svart te
Eller)
3 msk svart kashmirite
2 msk färsk ingefära
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk mörk soja
2 drag nymald svartpeppar
1-3 kardemummakärnor
och låt koka upp. Låt äggen ligga i kryddlagen i kylen i minst 2 dygn. Ta upp äggen strax före servering. Skala dem så att marmoreringen blir synlig. Knepet är att låta äggen ligga och dra sig i lagen. Om du inte har så lång framförhållning funkar det hyfsat med ett par timmar om du även lägger dem i
mörk soja
en stund innan du skalar dem. Lägg upp i en skål och servera som tilltugg tillsammans med andra rätter eller som frukost.
Detta underbara recept tycker jag definitivt är för gott för att heta Deviled Eggs så eftersom jag använder ramslök istället för vitlök döper jag helt sonika om dem till Änglaägg
Skala och dela
4 hårdkokta ägg
i halvor. Äggulorna läggs i skål och mosa s med gaffel till en grynig massa. Blanda i
1 dl majonäs
1 näve finskuren ramslök
5 finhackade sardellfiléer
2 finstrimlade sharlottenlökar
2 msk kapris
smaka av med
1 krm salt
nymalen svartpeppar
Fyll ägghalvorna med röran och garnera med
finhackad persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar