Så bakar jag själva rulltårtan med både mandel- o potatismjöl + färskmalen kardemumma så blir den glutenfri med.
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa
4 ägg
2 dl råsocker/3 msk agavesirap
poröst. Blanda
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk färskmalen kardemumma
och vänd ned. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 225 grader ca 15 min. Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken. Strö ut
1-2 msk råsocker
på bakpapperet. Stjälp upp kakan på papperet och dra loss det papper som kakan gräddats på (pensla kallt vatten på bakplåtspappret så släpper det lättare). Låt kakan svalna och gör
2 dl vispad grädde
och vispa den med
1-2 dl mandelmassa
Bred mandelmassagrädden på kakan och rulla samman. Låt rullen ligga en stund med skarven nedåt innan den skärs upp. Servera gärna som bakelsen ovan med grädde på och några kanderade violer samt mer kardemumma mald över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar