måndag 11 februari 2019

(Glutenfri) rulltårta med semla-fyllning

Tror jag kommit på världens grej; rulltårta med semla-fyllning, så har just gjort mandelmassa som sedan ska blandas med grädde och kardemumma.
 
Så bakar jag själva rulltårtan med både mandel- o potatismjöl + färskmalen kardemumma så blir den glutenfri med.

Gott, snabbt och enkelt Glutenfri rulltårta med semlafyllning C:a 10 bitar
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa
4 ägg 
2 dl råsocker/3 msk agavesirap
poröst. Blanda
1/2 dl potatismjöl 
1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver 
1 msk färskmalen kardemumma 
och vänd ned. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 225 grader ca 15 min. Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken. Strö ut
1-2 msk råsocker
på bakpapperet. Stjälp upp kakan på papperet och dra loss det papper som kakan gräddats på (pensla kallt vatten på bakplåtspappret så släpper det lättare). Låt kakan svalna och gör


Mandelmassablandad grädde. Vispa
2 dl vispad grädde 
 och vispa den med
1-2 dl mandelmassa 
Bred mandelmassagrädden på kakan och rulla samman. Låt rullen ligga en stund med skarven nedåt innan den skärs upp. Servera gärna som bakelsen ovan med grädde på och några kanderade violer samt mer kardemumma mald över.

Inga kommentarer: