Rulltårta med Krusbärcurd
Sätt ugnen på 275 grader och vispa
Sätt ugnen på 275 grader och vispa
3 ekologiska ägg
fluffigt
och tillsätt
1 msk honung
Körvel enligt smak
Blanda
ihop
1 dl mandelmjöl
½ dl fiberhusk
½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
och
vänd ned i äggen. Bred ut på smord form , sätt in i mitten av ugnen och sänk
till 250 grader, Grädda i 5 min och blanda under tiden
125 g mascarpone
125 g färskost
Vaniljsocker
Färskmald kardemumma
Till
en jämn röra.
Ta
ut och vänd så över rulltårtan på bakplåtspapper. Strö
råsocker över
och
vänd tillbaka den till plåten. Bred på
Rabarber-/Krusbärcurd och ostsmeten.
Rabarber-/Krusbärcurd
Skölj, skala och dela
500 g rabarber/krusbär
i cm-stota bitar och lägg i kastrull med
1 msk honung
Körvel efter smak
och låt småkoka i 15 min. Ta från värmen och vispa i
1 msk maizena
och koka i 5 min. Ta från värmen och vispa i
2 ägg
Passera genom sil och sjud krämen i ca 2 min eller tills den tjocknar under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt
50 g rumsvarmt smör
lite i taget. Låt svalna och häll det som blir över i upp på steriliserad burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar