Rotsaksröra med färskostkräm 6-8 port
Sätt ugnen på 225 grader. Skala, riv och blanda
500 g sötpotatis
300 g morot, palsternacka, rödbeta och/eller rotselleri
400 g potatis
Stek
2 finhackade gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
tills det är mjukt i oljan. Blanda med
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
i en stor bunke. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut blandningen tills den är platt. Toppa med
gurkmeja
färskriven ingefära
enl smak. Grädda i ugn i 200 grader cirka 15-20 minuter.
300 g naturell färskost
1 dl hackade färska kryddor , t ex basilika, dill, gräslök e dyl
Servera direkt när rotsakerna kommer ur ugnen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar