Till jul gjorde jag inte bara en massa olika gravade laxar utan också egen sill. Bor ju ändå i Sillastaden, så fattas bara annat:
Oerhört smakfull Brantevikssill lagar du så här enkelt med
Oerhört smakfull Brantevikssill lagar du så här enkelt med
Finhacka
2 stora gula lökar
2 stora röda lökar
zesta
1 citron
Finhacka
1 stort knippe dill
Blanda i
2 lagerblad
Lägg i
1 förpackning 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
och låt stå över natten.
Senapssill gör du på samma sätt men
Blanda
½ dl Dijon senap
½ dl skånsk senap
3/4 dl Brun Farin
2 tsk vitvinsvinäger
i en bunke. Vispa droppvis ner
½ dl olja
Rör i
½ dl hackad dill
½ dl hackad purjolök
Smaka av
salt och peppar
Vänd ner
1 förpackning 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
i såsen.
Naturligtvis godast i Sillastaden till jul!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar