torsdag 17 augusti 2017

Klassisk kardemummakaka (glutenfri)

Det här är en klassisk svensk kaka som jag ändå aldrig bakat själv tidigare (konstigt nog..).

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och fodra en gjutjärnspanna eller rund form ca 24 cm i diameter med
Kokos


Blanda 
4 dl mandelmjöl
2 dl psylliumhusk 
2,5 tsk bakpulver
2 dl råsocker 
 en bunke.
Tillsätt 
100 g rumstempererat smör
 i små bitar och nyp ihop väl med mjölet.
Tillsätt 
2,5 dl mjölk
och rör ihop till en tjock smet.

Bred ut smeten i pannan eller formen och strö över 
2 msk pärlsocker
Flagad mandel
Baka i nedre delen av ugnen i 200 grader under 30–35 minuter. Prova med sticka att kakan är torr i mitten. Avnjut till fika när den svalnat!

Inga kommentarer: