Jag har inte fått några egna plommon pga krussjuka, men däremot har många andra fått o delat med sig av godbitarna. Bakade därför denna glutenfria kaka till Skördefesten igår.
Sätt ugnen på 200°. Smält
50 g Smör
och blanda 50 g med
1 dl rårörsocker
Täck botten av en form, ca 24 cm i diameter, med blandningen.
Kärna ur och dela
ca 100 g plommon
och tryck ned i smörblandningen i ett mönster. Vispa
100 g rumsvarmt Smör
2 dl strösocker
poröst. Tillsätt
2 ägg
ett i taget.
Blanda
2 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 msk färskmalen kardemumma
och rör ner i smeten tillsammans med
2 dl mjölk
Häll smeten över plommonen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i175° ca 45 min. Låt kakan svalna i formen i ca 20 min. Stjälp upp kakan på ett fat. Blanda
2 dl crème fraiche
färskmalen kardemumma enl smak.
Bred ett lager över kakan och häll resten i en spritspåse och spritsa ett mönster med valfri tyll. Dekorera med
några blad citronmeliss, mynta e dyl
Avnjut med kaffe, te eller valfri dryck
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar