tisdag 30 augusti 2016

Bankerydskaka (glutenfri) med zuccchini

Bankerydskakan är ett recept som Göran Hägglund tydligen delade med sig av i sitt Sommarprogram 2008. Jag hittade det ifjol när jag hade så mycket zucchini men har testat att göra den först nu och jag har gjort om den så att den är glutenfri och istället för att skära den i skivor bakade jag den i en rund form.

Bankerydskakan (ca 15 skivor)
Sätt ugnen på 200° Vispa
2 dl råsocker 
2 ägg 
fluffigt och så länge att sockret smälter. Rör ned
100 g rumsvarmt smör 
och se till att det blandas ordentligt.
Blanda ihop
2 dl mandelmjöl 
1 dl psylliumhusk
1 tsk bakpulver 
1 tsk bikarbonat 
½ tsk salt 
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk mald kanel 
1 tsk malda kryddnejlikor 
1 kryddmått riven muskotnöt 
½ tsk mald koriander 
i en egen skål.
Riv
200 g zucchini 
fint och hacka
75 g valnötter
grovt och tillsätt i mjölblandningen och vänd ned sockerblandningen i den. Var noga så att det inte blir klumpar. Häll smeten i en smord och kokostäckt form som rymmer 1½ liter Grädda kakan på nedersta falsen ca 50 minuter. Låt kakan svalna på galler under bakduk och servera hjärna med lättvispad grädde till.

Inga kommentarer: