(Glutenfri) Plommonkaka med ingefära
Sätt ugnen på 200 grader och vispa
2 ekologiska ägg
1,5 dl råsocker
luftigt.
ingredienserna till plommonkakan |
1 dl mandelmjöl
½ dl fiberhusk1,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
½ tsk ingefära
och vänd ned detta samt
0,75 dl rapsolja
och blanda väl. Slå i smord och kokostäckt form. Stick ner
6 st plommon
urkärnade och delade i kvartar i smeten.
Strö så över ett tunt lager
pärlsocker
Grädda i 175 grader varm ugn 40-50 minuter.
Servera med lättvispad grädde eller kamske vaniljsås, som nedan.
En av kommentarerna till originalreceptet är "Gjorde den idag och jag måste säga att den var en upplevelse. Med vaniljsås var den som en orgasm för smaklökarna. Tack för receptet. Jag ska definitivt göra den fler gånger." Inte illa va och visst, den är väldigt god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar