SIDOR

söndag 25 oktober 2015

Plommonkaka med ingefära

Jag har nu många plommon som är så mjuka att de kommer att bli dåliga om de inte äts upp snart, så därför bakar jag en kaka av dem. Den är glutenfri, men givetvis kan du byta mandelmjölet och fiberhusken mot siktat vetemjöl och dessutom kan du givetvis använda vanligt socker.
(Glutenfri) Plommonkaka med ingefära
Sätt ugnen på 200 grader och vispa
2 ekologiska ägg 
1,5 dl råsocker 
luftigt.
ingredienserna till plommonkakan
Vänd ihop
1 dl mandelmjöl
½ dl fiberhusk1,5 tsk bakpulver 
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel 
½ tsk ingefära 
och vänd ned detta samt
0,75 dl rapsolja 
och blanda väl. Slå i smord och kokostäckt form. Stick ner
6 st plommon 
urkärnade och delade i kvartar i smeten.
Strö så över ett tunt lager
pärlsocker
Grädda i 175 grader varm ugn 40-50 minuter.
Servera med lättvispad grädde eller kamske vaniljsås, som nedan.
En av kommentarerna till originalreceptet är "Gjorde den idag och jag måste säga att den var en upplevelse. Med vaniljsås var den som en orgasm för smaklökarna. Tack för receptet. Jag ska definitivt göra den fler gånger." Inte illa va och visst, den är väldigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar