Ovan ugnsstekt butternut med proscuitto och tomat |
Hel butternut
Ugnsstekt Butternut-squash Butternut squash
Sätt ugnen på 225 grader. Skala Butternuten noga med potatisskalare. Klyv den, kärna ur den omsorgsfullt och dela den i mindre bitar.
[Kärnorna kan du ugnsrosta 10 min i 225 grader för sig med olja och salt eller annan krydda och äta som snacks.
Skvätt ordentligt med
olivolja
i en ugnsfast form och över Butternutbitarna. Smula över
flingsalt
pressad vitlöksklyfta
Baka dem sedan i mitten av ugnen tills de helt mjuknat och fått en lätt antydan till färg. Hur lång tid det ta, beror på hur stora bitar du skurit, men någonstans mellan 20-35 minuter. Under tiden (rostar du )
pinjenötter
och river
finriven parmesanost
Servera till kött fisk osv!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar