Hos Maja |
De där färdiggjorda "risgrynskorvarna" man kan köpa innehåller ju en väldig massa som inte hör hemma där. (T ex industrimargarin istället för riktigt smör och ett antal olika oljor som palmolja och kokosolja. Palmolja sägs öka risken för hjärtsjukdomar och bidrar även till skövling av regnskogar)
När man kokar den är det viktigt att man håller koll så att den verkligen kokar, men inte så den kokar över i 40 minuter! Då är det lika bra att koka mycket på en gång och så fryser jag in den i portionspåsar.
Så här gör jag:Risgrynsgröt 6 port.
2,25 dl risgryn/ grötris
0,75 tsk salt
4,5 dl vatten
1 l mjölk
1,5 msk smör
2 kanelstänger
|
Du kan också göra den i mikron så behöver du inte oroa dig för att bränna den:
Risgrynsgröt i mikro 6 port
Blanda1,5 dl Risgryn
1 tsk salt
3 dl vatten
0,5 dl socker
1 msk smör
i en glasskål. Kör i 10 min i mikron på full effekt (ca 800 w).
Ta gröten ur mikron, tillsätt
5 dl mjölk
rör om och kör i 5 min på full effekt, rör om lätt.
Kör 25 min halv effekt i mikron (ca 400 w)
Så är det bara att njuta gröten med mjölk, kanel och socker eller smörbrunn eller använda den till desserter eller Saffranspannkaka t ex.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar