Så här års har de flesta gott om pepparkakor och själv har jag massor, eftersom jag fick en stor burk på köpet när jag köpte teknik härom dagen. Då är det kul att använda dem i annat, som t ex den här goda cheesecaken:
100
g smör
30
pepparkakor
Sätt ugnen på 200°C. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller
stöt pepparkakorna. Rör ner smöret i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en
rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Ställ in formen
mitt i ugnen, sänk till 175° och grädda i
10 minuter.
200
g philadelphiaost
1
1/2 dl socker
3
ägg
1
msk finrivet apelsinskal
2
msk pressad apelsinsaft
Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist
apelsinskal och saft. Bred ut smeten på pepparkaks-botten. Ställ in formen
mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
2
dl crème fraiche
1/2
dl florsocker
1
apelsin
pepparkakor
Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera
med apelsinskal och pepparkakssmulor.
Jag har även bakar farmors fantastiska chokladflarn som du hittar recept till här.
Nu är det bara att njuta av besök och ger också snälla Sonja som jag fick adventspresent av!
Nu är det bara att njuta av besök och ger också snälla Sonja som jag fick adventspresent av!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar