Rabarbermarängpaj som är nyttigare liksom gluten- och laktosfri gör jag så här: jag sätter ugnen på 250 grader och dmälter
250 g laktosfritt smör
smör och låter det bli brynt för att få en knäckig smak, låt svalna. Skär
7 dl rabarber
i cm-stora bitar och lägg dem i
1 dl honung
Körvel efter smak
så att det vätskat sig. Blanda
4 dl mandelmjöl
1 dl osulliumhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
tillsätt smöret och blanda till en lös deg. Platta ut degen i en form med avtagbar botten och lägg så rabarbern i formen.
3 äggvitor
hårt så du kan vånda på bunken utan att det rinner ut. Vänd ned
1 dl råsocker
Lite vinäger eller citron
Spritsa eller bred ut marängen på pajen och grädda i ca 5 minuter tills marängen blivit gyllenbrun. Servera med glass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar