Det är egentligen ett engelskspråkigt recept som jag översatt. Jag antar att det från början är italienskt dock med tanke på ingredienserna.
Kastanjerrisotto med butternut 4 port
4½ dl buljong
1 dl Sherry
Koka upp och stäng plattan men låt den hållas varm
1 tsk olivolja
1½ tsk smör
Hetta upp och tillsätt
1 finhackad schalottenlök
1/2 liten butternutsquash
skalad och utan kärnor skuren i cm-stora tätningar. Koka tills löken är genomskinlig och rör ofta i ca 10 minuter.
2 dl Arborio-ris
Rör om tills riset är genomskinligt i kanterna men fortfarande "hela" i mitten, vilket tar ca 4 minuter. Tillsätt 1½ dl av den varma buljongen och låta sjuda tills den nästan gått in i riset. Rör om ofta och tillsätt på samma sätt 1½ dl buljong i taget när den nästan absorberats helt, vilket tar ca 25 min allt som allt.
Jag rostade kastanjerna i panna, som jag gör med t ex mandel |
3 dl rostade kastanjer hackade
1 tsk finhackad timjan
1 tsk finhackad mejram
Ta av från värmen och rör i
1½ tsk smör
1 dl färskriven Parmesanost
2 tsk finhackad persilja
Smaka av med salt and peppar och servera så att det kan avnjutas direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar