söndag 9 mars 2014

Deliaktesser

I torsdags t o m igår har det varit Gregoriemarknad i min lilla stad och i vanlig ordning inköptes främst delikatesser av mig och lillasys.
Inte så svårt att förstå kanske med tanke på det stora utbudet av bl a just lokalproducerat.
Hela helgen har vi därför avnjutit delikatesser. Älgkorv som nästan enbart innehåller kött från Ytteråns Delikatesser. Jag tror att den gjorts av Klaus och Marika på Berliner schnitzelstuga av lokalproducerat kött. Jag som inte annars tycker om korv tycker att deras är fantastiskt goda!
Det tråkigaste är att uppfödaren av highland kettle i alldeles bredvid dem i Ytterån flyttade för några år sedan, eftersom han inte kände något stöd här i Jämtland.
Som ovan såg lördagsmiddagen ut, medan rödingen nedan till häften åts till lunch.
Den rökta rödingen med dillstuvad potatis, ostar, korvar från Ytteråns Delikatesser och en massa goda oliver, tomater osv.
Parmigiannon [Parmesanosten] ovan är lagrad i fyra år och därför oerhört smakrik och god, direkt från Parma.

Inga kommentarer: