denna tallrik ser väl riktigt smaskig ut? Det var den! |
1 msk pyssliumhusk
Jag kan inte påstår att jag gör isterband särskilt ofta men när jag såg på TV hur dessa tillverkas härom kvällen blev jag sugen, så då fick det bli min variant av Gösta Mannerströms syrade isterband.
Råa ser inte Isterbanden ut att vara annat än just korv, som jag ogärna äter |
Isterband med persiljepotatis samt kapris-, äpple- och rödbetsfräs 4 port
Klyv isterbanden på längden. Skär revor i skinnet. Bryn
1 klick smör
Stek
4 isterband
på båda sidor i het panna.
Gör bechamelsåsen: Fräs
3 msk smör
i en panna, jag brynte det t o m eftersom jag gillar den "knäckiga" smaken (men det gör också såsen lite brun). Vispa ner
0.75 dl mjöl
å att det blir slätt och häll därefter ner
4 dl mjölk
2 dl grädde
under ständig omrörning. Krydda med
salt nymalen peppar Smaka av! Skala och skiva
800 g kokt potatis
potatisen grovt. Lägg ner och värm i såsen och rör i
1 knippa hackad bladpersilja
Ingredienser till kapris-, äpple- och rödbetsfräset |
Strimla och fräs
200 g färska inlagda rödbetor
1 fintärnat äpple
i lite smör utan att det får färg. Tillsätt
2 msk kapris
Smaka av med
salt
|
Lägg upp isterbanden på ett fat. Lägg potatisen vid sidan om isterbanden och garnera med kapris-, äpple- och rödbetsfräset.
Njut av en riktig husmanskost med måtta, Det är lätt att äta för mycket bara för att det är så gott!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
2 kommentarer:
Isterband är en av mina grundfavoriträtter! :-)
Mina med slutligen... :-D
Skicka en kommentar