söndag 24 oktober 2010

njutbar söndag

Ska snart hoppa i badet o sedan lägga mig, eftersom jag ska upp kl 6 o iväg till Ö-vik för att jobba imorgon.

Blev bjuden på fantastisk söndagsmiddag hos mor o far, när jag for dit o lämnade Greta-katten, som ska bo där i veckan. Fars rullader går sannerligen inte av för hackor, gott vin och så Majas mintchokladmousse till dessert. Det kunde inte bli bättre, så därför delar jag nu med mig av det recept jag njutit så många ggr av udner min uppväxt:

Fars rullader 4 port
400 g högrev eller annat inte så fint kött i tunna skivor
1  ansjovis för varje rullad

Smör
Rulla ihop kött med ansjovus i och fäst med tandpetare. Bryn smöret på hög värme, som sänks när rulladerna lagts i pannan. Stek under lock i 30 - 40 min.
ca 1 dl vatten att späda med så det inte blir torrt i pannan
2 dl grädde
tillsätts och stek så "ihop" med
ca 1/2 msk soja
i ytterligare ca 10 min. Ta upp rulladerna o håll dem varma medan du vispar ihop en sås av skyn o
lite maizena
Servera med potatis och sallad. Potatisen stampas med fördel i den goda såsen.

 

2 kommentarer:

Elena sa...

Detta låter gott!
Kött och ansjovis - har aldrig provat det!

Lyckans Smed sa...

Testa;det är enormt gott, fast det kanske låter konstigt. Det finns ju umami, som är en naturlig smakförstärkare i ansjovis. Jämför med t ex fisksås i Tailändsk mat. För ett par hundra år sedan amvändes bl a ansjovis som "krydda" till många kötträtter, men det låter numer så exotiskt.
Smaklig spis! Detta är min fars paradrätt, som vi fortfarande äter emellanåt vid festliga tillfällen.
/*