Lövbiff med äggula, sardeller och rödlök 4 port
8 fina skivor lövbiff (ca 600 g)
1 liten rödlök
10 sardellfiléer
1 kruka basilika
1 msk kapris
4 äggulor
2 msk smör
flingsalt
nymalen svartpeppar
Ställ fram köttet 30 minuter före matlagningen så det inte är kylskåpskallt. Skala och finhacka löken. Hacka sardeller, kapris och basilika. Blanda detta med löken. Separera gulor och vitor från äggen. Lägg varje gula i en skalhalva. Ställ i äggkoppar medan du steker köttet. Stek köttet hastigt på varje sida i smör. Salta och peppra. Lägg köttskivorna två och två med sardellblandningen emellan och ställ äggskalet med äggulan i ovanpå. Jag åt det med buljongkokt Bulgur och al dente-kokt Romanesco.
8 fina skivor lövbiff (ca 600 g)
1 liten rödlök
10 sardellfiléer
1 kruka basilika
1 msk kapris
4 äggulor
2 msk smör
flingsalt
nymalen svartpeppar
Ställ fram köttet 30 minuter före matlagningen så det inte är kylskåpskallt. Skala och finhacka löken. Hacka sardeller, kapris och basilika. Blanda detta med löken. Separera gulor och vitor från äggen. Lägg varje gula i en skalhalva. Ställ i äggkoppar medan du steker köttet. Stek köttet hastigt på varje sida i smör. Salta och peppra. Lägg köttskivorna två och två med sardellblandningen emellan och ställ äggskalet med äggulan i ovanpå. Jag åt det med buljongkokt Bulgur och al dente-kokt Romanesco.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar