Denna soppa är verkligen god så testa gärna att göra den!
Brysselkålssoppa
Ansa
500 g brysselkål
ta bort eventuella dåliga blad. Skala och skär
1-2 gula lökar, hackadei bitar.Fräs mjuk i
lite olja
i en stor kastrull, utan att den tar färg. Häll på
8 dl grönsaksbuljong
och tillsätt brysselkål. Låt småkoka under lock tills brysselkålen är nätt och jämnt mjuk, cirka 5-7 min. Fiska upp 1/4 av brysselkålen med en hålslev och lägg åt sidan. Häll i
2 dl grädde
och låt soppan koka ytterligare några minuter så att brysselkålen blir mjuk.Mixa soppan slät och rör sedan ner den rivna
50 g parmesanost, riven
Dela de kvarvarande brysselkålen i klyftor.Häll upp brysselkålssoppan i skålar och toppa med bryssel- kålen. Smaka av med
½ pressad citron
vilket verkligen blir pricken över i:t!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar