Sätt ugnen på 200°C och fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och riv
2 äpplen
fint. Smält
175 g smör
i en kastrull. Blanda rivna äpplen med smält smör och
11/2 dl agavesirap/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl brunt farinsocker
3 ägg
2,5 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
till en jämn smet i en bunke, bara precis tills det går ihop.
Häll upp smeten i formen. I en annan bunke nyper du ihop
50 g rumsvarmt smör,
1 dl mandelmjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl råsocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
Skölj, kärna ur och skiva/klyfta
1 äpple
Tryck ner det lätt i kladdkakan. Strö över havresmulet+garnera med
1 tsk malen kanel
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175°C 35-40 min tills kanterna är gräddade och mitten
är kladdig. Låt svalna helt, gärna minst 4 h innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar