Matjessilltårta 12 bitar
Finhacka eller mixa
200 g kavring
blanda
75 g rumsvarmt smör
Täck bottnen på en form med
löstagbar kant, 24 cm i diameter,
Platta till och låt stå i kylen ca 15 min.
Lägg
3 msk AgarAgar (3 gelatinbladi kallt vatten ca 5 minuter) tillreds enl frp . Låt
2 burkar matjessill (à 200 g)
rinna av och spara spadet. Skala
1 rödlök
Finhacka lök och sill. Blanda
250 g kvarg (10%)
3 dl gräddfil
sillspadet
1 krm malen svartpeppar
(Ta upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme.) Rör ner lite av sillblandningen i det (smälta gelatinet/) AgarAgar-blandninge , rör så ned det i resten av sillblandningen. Häll det i formen. Låt stå
i kylen minst 3 h för att stelna. Lägg
silltårtan på ett fat och garnera med
1 dl finskuren gräslök
Jag garnerade även med
Ruccolasallad
Körsbärstomater
Fröblandning m t ex solros-/pumpafrön m fl
o hällde
Linfröolja
över. Fantastiskt gott påsk, pingst, midsommar o ja, närhelst faktiskt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar