onsdag 11 september 2019

Ångade Päron med chokladpudding 

Gott glutenfritt med päron så här i skördetid efter ide av Rachel Khoos

Ångade Chokladpäron
6 port Sätt ugnen på 125C. Ångkoka
6 skalade små päron (med stjälk)
i 30 min tills de är mjuka. (Om du inte hinner det kan du istället använda
en handfull bär som hallon, björnbär 
eller urkärnade körsbär) 
Vispa under tiden
150 g rumsvarmt smör
150 g råsocker 
tills det är blekt och fluffigt. Tillsätt
3 uppvispade ägg
ett i taget. Vispa i
1 msk sirap
Strö över
½ tsk havssalt
100 g mandelmjöl
20 g psylliumhusk 
30 g kakao
och vänd ned smeten i 6 smörade ugnsfasta formar som du så ställer även päronen i med stjälkarna uppåt.

Ställ en ugnsfast fat som rymmer formarna o sätt dessa i. Fyll med vatten som räcker halvvägs upppå formarna. (Täck ev. med ugnsfast film o) baka i 45 min i 100C. Ta försiktigt ur ugnen så du inte spiller eller ångskadas.
Servera på fat med stjälken uppåt
Urgott (o lite snyggt med)



Inga kommentarer: