Ännu en himmelsk paj med rabarber fick jag smaka på koloniområdet. Det var Liliana som bakat den underbara kombo rabarber och tosca, så bakade en egen glutenfri variant av den. Kan knappt tänka mig en godare kombination!
Rabarberkaka med tosca glutenfri ca 12 bitar
sätt ugnen på 175°. Smält
150 g smör
och ta kastrullen från värmen. Vispa
3 ägg
2 ½ dl råsocker
poröst. Blanda
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med avtagbar botten.
Rör samman fyllningen
2 msk strösocker
1½ tsk malen kanel
Skär
150 g rabarber
i
bitar. Vänd dem i kanelsockret och tryck ner bitarna i smeten.
Grädda kakan på 175° i nedre delen av ugnen 35–40 min. Gör under sista gräddningstiden Toscaglasyr av
Smält
75 g smör
i en kastrull. Rör i
1 dl strösocker
1 msk sirap
ca 100 g mandelspån
1½ msk mandelmjöl
1½ msk mjölk
och låt smeten bara precis koka upp på svag värme. Höj ugnsvärmen till 200° när kakan tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 10 min.
Både jordgubbbs- o rabarber- liksom den knäckiga rabarberpajen har nu fått allvarlig konkurrens! Kombon rabarber o tosca är verkligen oslagbart.
2 kommentarer:
Är du.hemma nu? Har du fått nån hjälp med magproblemen.
Hej Eva!
Låg bara inne 2 nätter o är hemma nu @askott597, tack!
Skicka en kommentar